TRABZON / SÜRMENE - Sürmene Ahmet Yılmaz Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Ara

Okulumuzda öğrencilerimizi yerli mallarına yöneltme ve tutumlu olma konusunda bilinçlendirmek amacıyla Yerli Malı haftasını tüm okul olarak öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte kutladık.

Ara

Sanatçımız Hami BAKAN okulumuzu ziyaret ederek çocuklarımızla keyifli dakikalar geçirdi. Okulumuzun hazırlamış olduğu doğum günü etkinliğine katılarak öğrencilerimizle şarkılar söyledi. Sanatçımıza  okul olarak teşekkür ediyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

Ekm

Özel Eğitim Araştırma- Geliştirme ve Projeler Daire Başkanımız Sayın Fatih PAÇA okulumuzu ziyaret etti. Ziyaret sırasında Sayın Fatih PAÇA'ya Özel Eğitimden Sorumlu İl Müdür Yardımcımız Sayın Fatma Zehra AYDIN refakat etti.

Okulumuza ve öğrencilerimize göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

İstanbul Ataşehir Kızılay yönetiminden Şengül SÜRMEN ve Talha KELEŞ ekibi ile birlikte okulumuzu ziyaret ederek öğrencilerimize çeşitli hediyeler verdiler.

Kızılay yönetimi ve ekibine öğrencilerimize vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ederiz.

Ara

Ahmet Yılmaz Özel Eğitim Uygulama Okulunda geçen yıl başladığımız hazırlıklarla beraber uzun süredir devam eden Tübitak 4006 projesi kapsamında okul yönetimi, öğretmenler, öğrenciler, hayırseverler ve okulun hizmet destek ekipleriyle beraber 12 adet proje tamamlandı. Yapılan projeleri göstermek ve tanıtmak adına 28-29 Aralık 2021 günlerinde okulun yemekhane bölümüne stantlar kuruldu. İki gün boyunca halka açık yapılan bilim fuarında Sürmene kaymakamı Gazi KAYA, Sürmene belediye başkanı Rahmi ÜSTÜN, Köprübaşı belediye başkanı Ali AYDIN, kurum amirleri başta olmak üzere aileler, hayırseverler gibi birçok ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

TÜBİTAK 4006  Projelerimizi Tamamladık

Projelerimizi kısaca özetlemek gerekirse öğrencilerimize ' Güneşle Besleniyorum ' projesi ile bitkilerin gelişiminin gözlemlemesini, ' Engelsiz Bahçe ' ile her çocuğumuzu kendine ait saksı ve çiçek vererek bir canlı beslemesini, sorumluluk almasını, ' Kültürüm Mirasımdır ' ile ebru gibi köklü sanatımızı tanıtma, öğretme ve uygulama yapabilmesini, ' Su ile Yaşa Çok Yaşa ' ile su kaynaklarımızın doğru kullanılmasını, boşa kullanılan suyun dünyamızı kurutacağının farkına varmasını, ' Davranışınla Kazan, Ödülünle Harca ' ile oyuncak para ve kantin kurarak öğrencilerimizin yaptıkları her olumlu davranışla para biriktirip ürün almasını, böylece olumsuz davranışların azaltılmasını, ' Evrende Neredeyiz ? ' ile şekil ve materyaller yardımıyla bir dünyada yaşıyoruz ve yaşadığımız yerin tek olmadığını, bir evrenin, gezegenlerin olduğunun bilinmesini ve kavranmasını, ' Hayatın İçinde Biz de Varız ' ile çeşitli meslek gruplarıyla buluşarak onlara özel olan çocuklarımızı tanıtma, onların da toplumla buluşmasını, sosyalleşmesini, ' Kendin Tasarla Kendin Yap ' ile çöp olarak düşündüğümüz nesnelerden basit ve güzel ürünlerin yapılabileceğini, ' Boyayarak Öğreniyorum ' ile kendilerini ifade etmelerini, hayal dünyalarının gelişmesine katkı sağlanmasını, ' Geri Dönüşümden Tasarıma ' ile yerden topladığımız tahta, taş parçalarıyla bir sanat eseri oluşturmasını, doğadaki her şeyden yarar sağlanabileceğinin bilinmesini, ' Bizim Akvaryumumuz ' ile kendilerine ait bir hayvanı besleyip büyüterek çocuklarımızın hem fiziksel hem de ruhsal açıdan bireysel gelişimine katkı sağlanmasını amaçlamaktayız.